Skip to content

En skylt på en ytterdörr kan vara inbjudande eller neutral

4 år ago

444 words

Dörrskylt är det första besökaren ser när denne besöker det aktuella stället. En bra dörrskylt får besökaren att känna sig välkommen och nyfiken. Valet av dörrskylten är avgörande för besökarens första intryck av stället, må det vara någons hem eller en arbetsplats. En dörrskylt fungerar alltså som ett första välkomnande och därför är det viktigt att skylten är tydligt utformad.

En skylt på en ytterdörr kan vara inbjudande eller neutral. Idealt är om skylten är tydlig med ett budskap, till exempel att dörren är larmad eller att det finns djur inne. Skyltens utseende speglar personlighet av den som finns innanför dörren och även vad personen vill förmedla. En skylt på utsidan av entrédörren hälsar vanligtvis besökaren välkommen. Besökaren vill veta var dörren leder och därför krävs det olika skyltar på olika dörrar. Dörrskylten kan vara allt från en enkelt skylt på toalettdörren till en ”Ingen reklam” skylt. Det finns många olika kategorier att välja på och du kommer säkert att hitta precis den skylten som du letar efter.

Dörrskyltar är alltså vanliga både på ytterdörrar och innerdörrar och en bra dörrskylt ger den informationen som en besökare behöver. På dörrskylten kan man läsa vem som bor i huset, om det finns en hund i huset, vem sitter i detta kontor eller var toaletten finns. Förutom att vara informativa ska skyltarna också helst se bra ut. Om man designar sin egen skylt kan man få precis den typen av skylt man vill ha.

På toalettdörren vill du kanske ha en vanlig, enkel skylt av plast som visar var toaletten är. På dörren på ett fint hus eller en gammal fin lägenhet passar kanske en fin skylt av mässing bäst. För att representera ett företag kan en transparent skylt av akryl vara bäst och ge det rätta professionella intrycket.

En bra dörrskylt behöver man lite varstans; på kontor, sjukhus, skolor och andra ställen där allmänheter har tillträde. Dörrskylt visar vägen och ger ett bra första intryck för besökaren. Dörrskylt ger information och är snygg att se. Dörrskylten kan vara precis så snygg och stilfull som du vill. För att vara maximalt nöjd kan du designa din skylt själv, det gör du bekvämt via internet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *