Skip to content

Fördelen med att använda sig av Traffolyte graverade dörrskyltar

3 år ago

352 words

En av de största sakerna om Traffolyte gravering är dess användning vid märkning. Bokstäver är väldefinierade och läsliga med text på en hög kontrastbakgrund. De används ofta på elektriska installationer eftersom plasten inte leder el. Det var därför Metropolitan Vickers uppfann detta för deras Trafford Park-verk 1927 (därmed de första sex bokstäverna ”Trafford” bildar sitt namn).

Här är varför Traffolyte gravering är så fantastiskt:

  1. Standardfärger: Från och med, var Traffolyte utformad med en standard uppsättning färger med hjälp av RAL-färgschemat. Detta var 35 år före bildandet av Pantone .
  2. Slitstarkt material: sedan dess uppfinning år 1927 valdes standardmaterialet inte bara för dess hållbarhet. Det är smältbeständigt vid höga temperaturer, varför det ofta används i elektroniska installationer.
  3. Färgade övre och undre skikt: detta möjliggör enkel gravering och kristallklar text, radkonst och diagram. Två plåtar av samma färg bildar en smörgås med ett tredje ark, i en annan färg, pressad i mitten. De övre och undre skivorna är inristade, skuren text, linjekonst, plan eller diagram.
  4. Fadeproof: vinyl och bläck kan blekna med tiden. Traffolyte är blekbeständigt och behåller sina färger i flera år efter gravering och installation.
  5. Flexibilitet: Traffolyte kan skäras i olika former och storlekar. Från den minsta namnbrickan för hundar till den största av planlösningarna är det ett attraktivt alternativ.

Typiska användningsområden

  • ID bricka hund: ibland som ett billigare alternativ till mässing och krom;
  • Utrymningsvägar vid brand: Detta är ett populärt material för att detaljera planlösningar, till fördel för brandmän och säkerhetspersonal.
  • Märkning av elektronisk utrustning: den vanligaste och ursprungliga användningen av materialet återfinns i märkningen av elektronisk utrustning.
  • Nyckelbrickor: Likt det vi nämnde med hund ID brickor så är även tryffolite nyckelbrickor ett billigare alternativ till mässing och krom. Utöver detta så erbjuds här mer flexibilitet för icke-standardiserade former.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *