Skip to content

Mässingskyltar

En exklusivare dörrskylt till ytterdörren…

Om du är ute efter en skylt som verkligen speglar exklusivitet och klass så ska du försöka att hitta en skylt i blank eller borstad mässing och gärna lite tjockare material och med fasade kanter. Mässingskyltar har och kommer nog alltid att vara den mest exklusiva materialet som används till dörrskyltar. Det finns många företag idag som tillverkar och säljer dörrskyltar i mässing, ett av dessa kan du hitta här.
Du har säker någon gång gått förbi en tandläkarmottagning eller en advokatfirma..? Dessa brukar stoltsera med skyltar i mässing där dom fått sina företagsnamn ingraverade. I dom flesta fallen har dom även fått gravyren färgfylld med svart lackfärg eller en kulör som finns i deras logotyper.

Så valet här ligger mellan att hitta en blank eller borstad dörrskylt. Fördelar med en borstad skylt är att du slipper att få mycket speglingar i materialet och får en god kontrast och läsbarhet mot din text. Även fast skylten är borstad så har du allt som oftast lite spegling i materialet, eftersom dessa skyltar brukar lackas med en klarlack. Lacken ger skylten både ett exklusivt utseende samtidigt som den skyddar skylten mot väder och vind.

 

Dörrskylt mässingVäljer du en blank yta så får du en ännu mer uppseendeväckande skylt. För att få en bättre läsbarhet på dessa skyltar, så är det att föredra en svart färgfylld gravyr eller text. Nackdelen med dessa blanka dörrskyltar är att ytan blir mer känslig för repor, med andra ord så syns reporna mer på dessa än om du väljer en skylt som har en borstad yta. Så valet mellan dessa två ytor, beror lite på hur utsatta skylten är för nötning eller slitage.  I dom allra flesta fallen så spelar detta ingen större roll, eftersom skyltarna oftast sitter relativt skyddade för detta.

Det finns en del material som efterliknar mässingens färger och strukturer och det allra populäraste är ett aluminium material som har en guld eloxerad yta. Fördelen med detta material är att det inte är lika känsligt för slitage som en skylt i mässing, då ytan är eloxerad och betydligt hårdare. En annan stor fördel med detta material är att det är mycket billigare och detta gör att butikerna kan hålla ner priserna på dessa, vilket såklart tilltalar dom flesta som är ute efter en snygg och prisvärd skylt till sin ytterdörr, förrådsdörr mm…