Skip to content

Plastskyltar

Dörrskyltar i plast med många valmöjligheter

Söker du en skylt med stora valmöjligheter och till ett förmånligt pris, så bör du välja en skylt som är tillverkad i plast. Dessa skyltar går oftast att få tillverkade helt efter sina önskemål, både vad gäller form, storlek och färg.
Utbudet av plastmaterialen som finns idag är i stort sätt oändliga. Det finns såklart material med vanliga färger, sedan finns det material som efterliknar olika träslag och även olika metaller. Ytorna på dessa kan antingen vara blanka eller matta. Om du köper en dörrskylt som är tillverkad i plast så får du en skylt som tål att sitta utomhus och som håller färgen i många år framöver. Dessa dörrskyltar brukar gå att beställa med förklistrad baksida istället för skruvhål. Då slipper du använda skruva för att fästa fast din skylt och på så sätt blir det ingen åverkan på din dörr.

 

dörrskyltar i plastMed andra ord… en dörrskylt i plast är tålig, prisvärd och det finns oftast i många utföranden.

Utvecklingen på plastmaterial har varit enorm dom senaste 10-20 åren och dagens material har mycket bra egenskaper. Det finns plaster som klarar mycket tuffa klimat och påfrestningar, såsom uv strålning, kemikalier, oljor och vissa är till och med flamsäkra. Ett plastmaterial som finns i en vanlig dörrskylt brukar oftast vara beständig mot UV strålning och regn, om den ska sitta utomhus.

Plast är i särklass det billigaste materialet för att tillverka skyltar i och med dagens högkvalitativa material, så för du en tydlig, snygg och mycket prisvärd skylt att märka upp din dörr med. Många butiker på nätet erbjuder idag skyltar där du kan skapa dina egna skyltar efter just dina behov och önskemål. Man brukar kunna välja storlek typsnitt och ibland även symboler och bilder och såklart vilken färg man önskar på sin skylt och på texten.

En sak man bör tänka på när man ska monter sin dörrskylt i plast är vart den sak sitta, hur mycket är den utsatt för solljus etc. Ett plastmaterial påverkas i stort sätt alltid av solljus, vilket innebär att vid värme så expanderar plasten och vid kyla krymper plasten. Detta bör man tänka på om man exempelvis väljer att skruva fast sin skylt på sin dörr. Se då till att inte fästa skruven för hårt, utan dra skruven lite löst mot materialet, så att skylten har möjlighet att expandera lite. Om du inte gör detta, kan skylten böja sig och få en dålig form. För att undvika detta kan du antingen se till att tejpa fast din skylt med dubbelhäftande tejp eller så använder du både skruv och tejp, då kommer du helt komma bort ifrån detta problem.