Skip to content

Varför välja Graverade tecken för ditt företag?

3 år ago

493 words

Det finns många olika tecken för dig att välja mellan när det gäller skyltar som du kan behöva för ditt företag. Av alla alternativ som du kommer att presenteras av kommer bara ett val verkligen sticka ut, och det är det med graverade tecknet. Varför ska du välja graverade skyltar för ditt företags skyltar? Det finns faktiskt många anledningar till varför.

  1. Till att börja med är markeringsmediet som används för att skapa dessa tecken en av de mest mångsidiga du hittar. De flesta tror att gravering är att skapa bokstäver, siffror och ord i materialet och då inte medvetna om att samma metod faktiskt kan skapa upphöjda bokstäver, siffror och ord på samma material. Eftersom graveringsmaskinerna som används idag är mer sofistikerade än någonsin, är det lätt att skapa tecken som är upphöjda istället för infällda tecken.
  2. En annan anledning till varför det är viktigt för dig är att gravering kan skapa tecken med upphöjda och försänkta tecken samtidigt på grund av dess taktila egenskaper. Taktila skyltar för de med funktionshinder, kräver att dina tecken ska kunna läsas av alla, även de som har synproblem. För att detta ska kunna ske måste dina tecken ha upphöjt tecken och taktil översättningar på dem.

Vad har ett inristat tecken att göra med denna speciella regel? Ett inristat tecken, eller gravering i synnerhet, kan faktiskt användas för att skapa båda funktionerna av dessa tecken. De upphöjda tecknen eller taktila tecken som de kallas kan framställas med hjälp av en gravyrmaskin som instrueras av datorn att skära ut utanför bokstäverna och numren, inte inuti. Taktila översättningarna kan skapas med gravyrmaskinen med hjälp av vad som kallas rasteringsteknik.

Rastering är när hål är gjorda i materialet, och pärlor eller små metallbollar sätts in för att slutföra det taktila som finns på dessa tecken. Användningen av dessa hål och bollar för att skapa taktila översättningar på skyltar är att följa reglerna för funktionsnedsättning då skyltarna ska vara kuperade och smidiga vid beröring. Tidigare var taktila skyltar enkelt runda urgröpning av tecken som inte var kuperade utan kantade. Detta var förvirrande för vissa människor, så behovet av en punkt för blindskrift krävdes när riktlinjerna för funktionshinder uppdaterades.

Också värt att notera är att gravering gör att du kan använda ett brett utbud av skyltar. Gravering kan användas på metaller, trä, plast och jämnt glas. Du har ett större utbud av material när du väljer graverade skyltar för ditt företag jämfört med andra märkningstyper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *